Sök din resa

Från
Till Hjälp Flygplatser
Vuxna Barn Spädbarn
Tur och retur Enkel resa
Utresa
Hemresa

Andra resesidor

» Egypten
» Grekland
» Thailand
» Turkiet

Res till Spanien och studera spanska

Vi är många i Sverige som längtar till platser där sol och värme är garanterade. Spanien är ett ständigt lika populärt resmål på bekvämt avstånd till Sverige och med stora möjligheter att finna prisvärda resor. Är du en av dem som söker en extra orsak att komma iväg? Eller vill du stanna längre än vanligt och behöver en ursäkt? Åk då på språkresa Spanien och inhämta språkkunskaper som kommer att stå dig väl i framtiden.

Spanska är väldens andra största språk om man ser till antalet människor som talar spanska som modersmål, runt 350 miljoner människor över hela världen. Ytterligare 70 miljoner människor talar och använder spanska som andraspråk. Goda spanska kunskaper öppnar upp en enorm spansktalande arbetsmarknad, för att inte tala om kulturell arena. Det är också en enorm fördel att tala spanska om man tycker om att resa, speciellt i stora delar av Central och Sydamerika, där spanska är det stora språket.

Det finns ett stort utbud av språkresor till Spanien, från storstäderna Madrid och Barcelona, till välkända historiska städer så som Granada, Pamplona, Seville och San Sebastian. Kurser erbjuds också på en mängd välkända semesterorter utmed spanska solkusten, så som Marbella, Málaga och Alicante. För er som söker riktig semesterpuls rekommenderas Ibiza där språksolan ligger mitt i centrum, nära till barer, restauranger, och stranden. Här kan du läsa spanska samtidigt som du lär dig dansa salsa, allt för att imponera på dansgolvet senare på kvällen. Flera orter erbjuder spanska kurser i kombination med praktiska workshops så som dans eller matlagning så det är värt att forska ordentligt innan man bestämmer sig för vart man vill resa.

Genom att studera på plats i ett spansktalande land får man mycket gratis i sin språkinlärning. Här är man ständigt utmanad att använda och utveckla sina kunskaper även i de mest vardagliga situationer. Eftersom man också läser tillsammans med studenter från hela världen, blir spanska det språk ni använder både i och utanför klassrummet. Alla kurser nivå anpassas efter dina behov och erbjuds från nybörjarnivå till mer avancerade studier. Kurserna har oftast förmiddags eller eftermiddagslektioner vilket ger dig halva dagen fri att spendera som du vill, med besök på muséer, shopping, sport eller på stranden, beroende på vart man väljer att åka. En spansk språkkurs är också mycket flexibel i längd, från en eller två veckor, upp till ett helt läsår. För kurser över 13 veckor går det att ansöka om CSN studielån. Med det stora utbud som finns av både kurser och reseförmedlare är det viktigt att spendera lång tid på att planera resan för att få ut så mycket som möjligt av din tid i Spanien.

Erbjudanden

* Beräknat på två personer

Temperaturer

Aktuella temperaturer i Spanien just nu.
Barcelona27°
Granada28°
Ibiza27°
Madrid26°
Malaga33°
Palma27°
Pamplona22°
Detaljerad väderprognos »