Sök din resa

Från
Till Hjälp Flygplatser
Vuxna Barn Spädbarn
Tur och retur Enkel resa
Utresa
Hemresa

Andra resesidor

» Egypten
» Grekland
» Thailand
» Turkiet

Madrid

Madrid erbjuder både en förnimmelse av historik som en modern storstadskänsla. Denna huvudstad pulserar av liv både dag som natt och livet på gatorna är intensivt.
Här kan den som är intresserad av dans uppleva rytmen i en passionerad flamenco medan modefantaster har möjlighet till skoshopping i världsklass.

Puerta del Sol är Madrids medelpunkt och faktiskt även Spaniens exakta mittpunkt. Detta torg är nog den mest kända platsen i staden – och även den vitalaste och mest trafikerade.
På Gran Via, Madrids stora aveny, kan man finna allt man önskar sig i shopping, samt också kaféer och restauranger.

Klimatet i Madrid bjuder på torra heta somrar och mildare vintrar. Juli och augusti är ofta olidligt varma, med temperaturer på 30 och ibland ända upp till 40°C.
Den bästa årstiden att resa till Madrid är under våren och i början av sommaren innan värmen har hunnit ta över staden. Gatorna är då fyllda med folk och många är ute till långt in på morgontimmarna.

Ta sig runt

Förutom att ta sig fram till fots så är det enklaste sättet att ta sig runt Madrid med buss, taxi eller tunnelbana. Med sina 12 linjer, som alla anknyter vid Puerta del Sol, är stadens tunnelbanan är en av Europas största.

En enkel biljett kostar en euro och tillåter resor över alla zoner. Vill man resa till och från flygplatsen kostar det dock två euro.

Mat och dryck

Madrid är staden för dig som är en gourmet. I denna matens mecka finner du härlig saffransdoftande paella och självklart tapas, men även jamon serrano och gudomliga fisk- och skaldjursrätter. Till dessa spanska specialiteter ska det gärna inmundigas något av landets underbara viner.
När man besöker Madrid kan det vara bra att tänka på att man här i regel äter middag senare på kvällen och att restauranger därför vanligtvis har stängt under eftermiddagarna för att öppna igen vid åttatiden.

Nattliv och nöjen

Madrid är känt för sitt häftiga nöjesliv och sina många barer och nattklubbar. Faktum är att staden har flest nattklubbar per capita i hela Europa.

Det är inte bara på helgerna som nattlivet är intensivt , i denna stad är gatorna fulla av människor också en vanlig vardagskväll, och då även långt in på natten.
Här kan du verkligen ta chansen att umgås med och lära känna lokalbefolkningen. Madridborna tillbringar nämligen det mesta av sin fritid ute bland folk på barer och kaféer.

Att Madrid kallas för staden som aldrig sover är inte helt konstigt – här är aktiviteten stor dygnet runt, året runt.

Sevärdheter

Är du intresserad av kulturhistoria och framförallt konst så är Madrid en outsinlig källa. Här finner du exempelvis det välkända museet Museo del Prado, ett av världens främsta konstmuseer med verk av bland andra Goya, Greco och Velázquez. Museet Thyssen Bornemisza erbjuder en fantastisk samling av konst från 1300-talet och framåt.

Vad kan väl kännas mer genuint spanskt än en tjurfäktning?
I Madrid finner du Spaniens mest ansedda tjurfäktningsarenan, Las Ventas. Här hålls det tjurfäktningar varje vecka och biljetter kan köpas på plats.

Andra platser att besöka när man är på visit i denna underbara stad är även de mysiga torgen Santa Ana och Plaza Mayor och det kungliga slottet, Palacio Real. Eller varför inte Parque del Retiro – i denna vackra park kan du få andrum från stadens hektiska puls.

Shopping

I Spanien och Madrid hittar du mycket härlig shopping, där du kan fynda kläder, skor och annat hantverk som inte hittas där hemma.

I Madrid talar man i regel om de tre stora shoppingområdena, som var och ett erbjuder sitt speciella utbud av kläder.
I centrum, mellan Puerta del Sol och Gran Via är det främst mainstream och mer humana mellanbudgetpriser som gäller.
Chueca ligger omedelbart norr och öster om centrum och är en av Madrids hippaste stadsdelar, så hippt är självklart även det som gäller i butikerna. >br /> Salamanca erbjuder de dyra designeraffärerna – både stora och klassiska som små och excentriska.

Säkerhet

På marknaden El Rastro och i turistkvarteren finns det mycket ficktjuvar och här blir många av med sina värdesaker. Se därför till att alltid ha koll på kamera, plånbok och andra värdesaker, speciellt i folksamlingar, vid stora turistattraktioner, i tunnelbanan och i parker

Erbjudanden

* Beräknat på två personer

Temperaturer

Aktuella temperaturer i Spanien just nu.
Barcelona27°
Granada28°
Ibiza27°
Madrid26°
Malaga33°
Palma27°
Pamplona22°
Detaljerad väderprognos »