Sök din resa

Från
Till Hjälp Flygplatser
Vuxna Barn Spädbarn
Tur och retur Enkel resa
Utresa
Hemresa

Andra resesidor

» Egypten
» Grekland
» Thailand
» Turkiet

Barcelona

Barcelona är en av Europas populäraste storstäder och Spaniens enda riktiga metropol. Här förenas tusentals år av historia med det senaste inom kultur och mode. Barcelona fascinerar med sin variation av människor och det fantastiska läge som staden har. Med sina stränder mitt i staden är det få storstäder som kan konkurrera i sommarvärmen.
Besök museer och shoppa på förmiddagen, svalka av dig med bad och en siesta under de heta timmarna och avsluta dagen med att ge dig ut i Barcelonas pulserande nattliv.

Barcelona har medelhavsklimat med milda vintrar och i regel heta torra somrar. Närheten till havet ger dock svalkande brisar och gör att klimatet passar sig för både sol och bad.

Ta sig runt

Som i de flesta stora städer är det absolut enklaste sättet att ta sig runt till fots. Men när orken tryter är även tunnelbanan ett bra färdsätt. Biljetter till tunnelbanan kan köpas bl.a. på stationen och kostar 1 euro.
Andra prisvärda alternativ är taxi och buss. Taxi kostar 4-6 euro beroende på hur långt du vill åka, förhållandevis billigt i jämförelse med svenska priser. Bussbiljetter kostar ca 1,85 euro och köps hos chauffören.

Nöjesliv

Barcelona är känt för sitt enorma utbud av barer och nattklubbar. Tänk på att spanjorerna vanligtvis går ut vid elvatiden för att ta några drinkar. Vid 2-3 tiden, när barerna stänger, går man vidare till någon nattklubb. De stänger i regel vid 6-tiden på morgonen och för de som orkar hägrar sedan efterfest.
En siesta efter dagen på stranden eller i affärerna är alltså att rekommendera om man ska orka hänga med.

Sevärdheter

Barcelona har ett oändligt utbud av turistattraktioner. Allt från museum, stränder, berg, parker och sist men inte minst stadens spektakulära arkitektur.

La Ramblas är Barecelonas största turistgata och är fylld av uteserveringar, marknadsstånd och olika uppträdande. Vid denna gatan finner du också saluhallen La Boqueria som är ett måste för den matintressserade. Här hittar du ett stort utbud av frukt och grönsaker, kött, fisk och exotiska delikatesser – det bästa av Barcelonas matkultur i över 300 butiker.

Basilikan La Sagrada Familia är en av Spaniens populäraste turistattraktioner. Byggnaden har en häpnadsväckande arkitektur signerad Antoni Gaudí. Byggandet av denna katedral påbörjades redan 1882 men är i dagsläget ännu inte färdigt. Det sägs att de flesta av de ursprungliga ritningarna försvann under spanska inbördeskriget och att det nu byggs vidare efter gissningar, något som är kontroversiellt då många anser att Gaudís ursprungliga intentioner inte kan återskapas.

Lockas du av museer så är Picasso Museet att rekommendera. Det har, som namnet antyder, en stor mängd av Picassos verk. Museu Nacional d'Art de Catalunya, som är Kataloniens nationalmuseum, är också värd ett besök.

Shopping

Marknaden La Boqueria, som nämnts tidigare, erbjuder färska matvaror och en stämning lika hektisk som dofterna är påtagliga. Är du istället sugen på bakverk så ska du bege dig till Escribá Pastisseries, ett konditori med fantastiska kakor och bakelser. Perfekt för den som behöver en paus i shoppandet och vill unna sig en välbehövlig fika.

Längst den fantastiska gatan Passeig de Grácia hittar du, enligt vad många anser, Barcelonas absolut bästa shopping. Här kan du shoppa kända märken som Burberry, Gucci och Luis Vuitton, men även många av Barcelonas och Spaniens egna märken. De senare finner du främst i den populära shoppinggallerian Boulevard Rosa.

När du befinner dig i Barcelona måste du också passa på att handla vackra spanska hantverk såsom keramik och snygga skor. Några av alla fantastiska inhemska viner är också ett tips att införskaffa.

Säkerhet

På La Rambla och i turistkvarteren finns det mycket ficktjuvar och här blir många av med sina värdesaker. Se därför till att alltid ha koll på kamera, plånbok och andra värdesaker, speciellt i folksamlingar.
Undvik mörka och folktomma gator på natten.

Erbjudanden

* Beräknat på två personer

Temperaturer

Aktuella temperaturer i Spanien just nu.
Barcelona27°
Granada28°
Ibiza27°
Madrid26°
Malaga33°
Palma27°
Pamplona22°
Detaljerad väderprognos »